SQM City Bikes

Met mooi weer op de fiets naar je volgende afspraak of de fiets pakken voor een snelle boodschap. Dat kan!

Met een membership bij SQM Offices kun jij gebruik maken van de SQM City Bikes. Als dienstverlener zijn wij modern, compleet en dynamisch en dat zie je terug in onze service. Zo bieden wij naast de SQM City Bikes namelijk ook SQM Sport en Spel aan en nog veel meer. Ontdek wat er allemaal inbegrepen zit bij een SQM membership.

SQM Offices,

veel meer dan alleen een kantoor

Wellicht heb jij de roze SQM City Bike al in de entree zien staan op onze locatie Rijswijk. De SQM City Bike is een lichte stadsfiets waar je gemakkelijk van A naar B mee kunt. Nog een voordeel; nooit meer zoeken naar een parkeerplek met een afspraak in het centrum.

Al onze huurders willen wij de mogelijkheid geven om gebruik te maken van deze service. Daarom krijgt ieder die zich voor een eerste keer registreert, met de Moovlr app, € 25,00 tegoed. Dat zijn omgerekend 100 fietsuren!

Benieuwd hoe het werkt? We leggen je het hieronder graag uit.

Voorafgaand aan je leenactie

 • Maak via deze link een account aan voor de Moovlr-app met het e-mailadres van je werkaccount. Let op: verifieer daarna je e-mailadres d.m.v. de bevestigingsmail die je hebt ontvangen.
 • Download de Moovlr-app en login met het account dat je zojuist hebt aangemaakt.
 • Open de Moovlr-app en bekijk de kaart om een SQM-locatie te selecteren.
 • Na een geselecteerde locatie zie je direct hoeveel en welke SQM City Bikes er beschikbaar zijn.
 • Zodra jij in de buurt van de standplaats van de SQM City Bikes bent, kun je een SQM City Bike selecteren.
 • Je kunt je gekozen SQM City Bike herkennen aan zijn naam. Deze staat in de app en op het spatbord aan de achterkant van de fiets.
 • Fiets geselecteerd en gevonden? Open het slot door ’start rit’ en vervolgens ‘slot openen’ te kiezen.
 • Let op: zodra er voor ‘start rit’ is gekozen, heb jij deze SQM City Bike in gebruik. De SQM City Bike is dan niet meer beschikbaar voor andere gebruikers, ook al is het slot nog gesloten. Vanaf het moment dat jij drukt op ‘start rit’ tot aan ‘stop rit’ is de SQM City Bike door jou in gebruik. We noemen dit ook wel de leenactie.
 • Je kunt nu gebruik maken van de SQM City Bike.

Tijdens je leenactie

 • Slot sluiten? Kies in de app voor ’slot sluiten’. Het slot sluiten en openen kan op iedere willekeurige plaats.
 • Klaar met je leenactie? Breng de SQM City Bike terug naar de standplaats en zet de fiets weer netjes terug in het vak, waar je de SQM City Bike ook gepakt hebt.
 • Zolang jij je binnen de specifieke coördinaten van de standplaats begeeft, kun je de SQM City Bike op slot zetten en je rit beëindigen. Dit doe je door na het sluiten van het slot in de app te kiezen voor ’stop rit’.
 • Na het stoppen van de rit wordt jou gevraagd je rit te beoordelen (optioneel).
 • Heb je een melding te doen, zoals een lekke band, lege band, defecte verlichting, kapot zadel o.i.d.? Dan kun je na het stoppen van de rit een melding maken.

Heb je vragen? Bekijk de FAQ onder ‘Help’ in de app of bekijk onderstaand de veelgestelde vragen.

Handige informatie

De SQM City Bike is de makkelijke huurfiets voor het wegbrengen van poststukken, het halen van een snelle lunch of om de drukte van het verkeer in de binnenstad te ontwijken wanneer je een afspraak in het centrum hebt.

Zet onderweg de SQM City Bike zo vaak op slot als je wilt. De huur van de fiets stopt echter pas als je hem op slot zet in het bijhorende parkeervak op de SQM-huurlocatie.

Een SQM City Bike huren

Mag iedereen gebruik maken van de SQM City Bike?

Alle SQM Offices huurders kunnen gebruik maken van de SQM City Bike service. Ben jij werkzaam op één van onze SQM-locaties in Nederland, en lukt het niet om te registreren? Neem dan contact op via info@sqm-offices.nl.

Ik huur via Regus. Kan ik dan ook een SQM City Bike huren?
Ook als huurder van Regus (in een SQM Offices locatie) mag je gebruik maken van de SQM City Bike. Als Regus huurder dien je wel vooraf een aanvraag in te dienen via info@sqm-offices.nl, zodat je registratie in de Moovler app juist kan worden verwerkt.
Hoe kan ik inloggen/registreren om gebruik te maken van de SQM City Bike?

Registreer je hier met het e-mailadres van je werkaccount en download de Moovlr-app. Je kunt de Moovlr-app ook direct gratis downloaden vanuit de App store of Google Play. Na het voltooien van je registratie zal je een bevestigingse-mail ontvangen en is het belangrijk om je e-mailadres te verifiëren. Daarna kun je inloggen in de app en gebruik maken van de service!

Kan ik meerdere SQM City Bikes tegelijkertijd huren, voor bijvoorbeeld een relatie?
Het is mogelijk om meerdere SQM City Bikes aan te melden op 1 account, echter kun alleen jij de sloten sluiten en de rit beëindigen. Als ‘hoofdhuurder’ blijf je aansprakelijk voor alle gehuurde SQM City Bikes tot deze weer zijn ingeleverd op de huurlocatie.
Hoe check ik of en hoeveel SQM City Bikes er beschikbaar zijn op mijn huurlocatie?
Ga naar de app en zoek op de kaart naar de huurlocatie waar jij de SQM City Bike wilt lenen. Bij elke locatie staat het aantal beschikbare SQM City Bikes weergegeven.
In de app staat dat er geen SQM City Bikes beschikbaar zijn, toch zie ik SQM City Bikes staan in de vakken, hoe kan dit?

Het kan zijn dat de desbetreffende SQM City Bike door iemand anders in gebruik is en deze tijdelijk staat geparkeerd of dat de SQM City Bike momenteel niet beschikbaar is door een defect waardoor je deze niet kunt gebruiken.

Wat is het verschil tussen een rit pauzeren en een rit stoppen?

Rit pauzeren: je bent vrij om overal heen te fietsen en de fiets op slot te zetten. De fiets blijft in jouw bezit en de betaling loopt door.

Rit stoppen: parkeer je fiets in de bijhorende SQM City Bike parkingspot om de rit en de betaling te stoppen.

Hoe kan ik zien of er een storing is op mijn huurlocatie?
De app zal een melding weergeven dat ‘inloggen helaas niet mogelijk’ is.
Kan er iemand achterop zitten bij de SQM City Bike?
Er is geen bagagedrager aanwezig, waardoor het niet mogelijk is om achterop plaats te nemen.
Kan ik een SQM City Bike reserveren?

Nee, je kunt geen SQM City Bike reserveren. Wel kun je het aantal beschikbare SQM City Bikes checken op jouw gewenste huurlocatie. Dit doe je door in de Moovlr-app op de kaart te zoeken naar jouw locatie.

Let op: het getoonde beschikbaarheidscijfer kan op momenten afwijken van het werkelijk aantal beschikbare SQM City Bikes. De informatie wordt iedere 15 minuten bijgewerkt en kan dus afwijken van het werkelijk aantal beschikbare SQM City Bikes.

Hoeveel SQM City Bikes mag je per kantoor lenen?
Het huren van een SQM City Bike is persoonsgebonden en niet per kantoor/bedrijf. Hier zit dus geen limiet aan.
Hoelang mag je een SQM City Bike huren?

De SQM City Bike is bedoeld als service voor alle SQM-huurders. Om bijvoorbeeld de verkeersdrukte te vermijden bij een afspraak in het centrum, lunch te halen, post weg te brengen of om aan de 30 minuten bewegen per dag te komen.
We verzoeken dan ook vriendelijk om de fiets niet langer dan 72 uur achtereenvolgend te lenen.

En wat gebeurt er als ik de SQM City Bike langer leen dan 72 uur?

Tuurlijk mag je de fiets langer huren, maar houd er rekening mee dat er na 72 uur achtereenvolgend huren, een extra toeslag van €5,00 per dag wordt gerekend. Tevens zal SQM Offices contact opnemen om de gebruiker te informeren dat de huuractie nog gaande is (langdurig gebruik).

Let op: bij geen reactie van de gebruiker binnen 48 uur, m.b.t. het informeren van het langdurig gebruik, zal SQM Offices de huuractie beëindigen en contact opnemen met de werkgever. Eventuele kosten die gemaakt zijn door het niet nakomen van afspraken en of het niet uploaden van je tegoed zullen naderhand, alsnog in rekening worden gebracht bij gebruiker.

Wat kost het huren van een SQM City Bike?

Je huurt een SQM City Bike voor €6,00 per 24 uur. Na 72 uur huren, betaal je een extra toeslag van €5,00 per 24 uur. We schrijven de huurkosten automatisch van je account af. Bekijk de prijzen voor het huren van een SQM City Bike bij het kopje ‘SQM City Bike tarieven’.

Wist je dat wanneer jij je voor het eerst registreert bij Moovlr-app, voor de SQM City Bike, jij 100 fietsuren cadeau ontvangt van SQM Offices!

Wil je jouw gemaakte ritten bekijken, een melding krijgen als je rit is afgesloten of schade aan de SQM City Bike melden? Activeer dan deze optie in jouw account van de Moovlr-app.

Hoe kan ik mijn tegoed opwaarderen als deze (bijna) op is?

Neem contact op info@sqm-offices.nl en vermeld hierin het gewenste aantal uren voor afname. Wij zullen z.s.m. contact opnemen.

Je SQM City Bike inleveren

Kan ik een SQM City Bike op een andere locatie inleveren dan waar ik hem heb gehuurd?
Dit is helaas niet mogelijk. Je kunt de rit alleen beëindigen op de huurlocatie
Ik heb de SQM City Bike ingeleverd, maar krijg toch bericht dat ik de fiets nog leen. Wat nu?
Check of je de rit daadwerkelijk hebt beëindigd. Wanneer je hebt gekozen voor ‘slot sluiten’ staat de SQM City Bike namelijk geregistreerd als geparkeerd en is deze niet officieel ingeleverd. Om je leenactie te beëindigen, moet je kiezen voor ‘rit beëindigen.
Ik verwacht pas na werktijd terug te keren naar de huurlocatie, wat nu?

Indien je als huurder in het bezit bent van een toegangstag van de huurlocatie, kun je 24/7 de SQM City Bike retour brengen en de rit beëindigen. Indien je geen tag hebt, dien je de SQM City Bike op de eerstvolgende werkdag in te leveren.

Let op: zolang de rit niet is beëindigd op de huurlocatie, huur je de SQM City Bike. De gebruikersminuten zullen op je account in mindering worden gebracht. De risico’s van het eventueel de SQM City Bike buiten parkeren zijn voor jezelf.

Help, de app wil het slot niet sluiten en/of openen.

Dat is niet handig. In geval van een open slot is het belangrijk dat de SQM City Bike op een veilige plek wordt geplaatst. Neem telefonisch contact met ons op of via info@sqm-offices.nl, zodat we je verder kunnen helpen.

SQM City Bike(sleutel) gestolen of kapot

Mijn geleende SQM City Bike is verloren of gestolen. Wat moet ik doen?

Heb je goed om je heen gekeken? De meeste fietsen die verplaatst lijken, worden uiteindelijk binnen een straal van 400 meter teruggevonden. We willen je daarom adviseren om eerst goed rond te kijken in de buurt.

Heb je de fiets op een plek geparkeerd waar dit niet mag? Dan heb je kans dat de fiets is opgehaald door de gemeente en naar het Fietsdepot Haaglanden is gebracht.
Het Fietsdepot slaat alle verwijderde fietsen uit Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Noordorp op, op een locatie aan de Poolsterstraat in Den Haag.
Alle fietsen die binnenkomen worden opgenomen in een landelijke database.

Kun je de opvallende roze fiets echt niet terugvinden? Dan is de kans groot dat de fiets is gestolen.

Doe direct aangifte bij de politie en stuur ons een e-mail via info@sqm-offices.nl met als onderwerp ‘SQM City Bike gestolen’.

Vermeld in de correspondentie de naam van de SQM City Bike (zie Moovlr-app), de huurlocatie en de datum en het tijdstip waarop de SQM City Bike is gestolen. Stuur ons vervolgens een digitale versie van het proces-verbaal toe.
Voor gestolen en kwijtgeraakte fietsen brengen wij kosten in rekening. Het exacte bedrag kan verschillen per situatie. Het exacte bedrag vind je terug in de tarievenlijst van de SQM City Bike. Als je géén proces-verbaal meestuurt bij de melding van de gestolen fiets, dan betaal je op grond van de Algemene Voorwaarden van de SQM City Bike de geldende aanschafwaarde van de SQM City Bike. De geldende aanschafwaarde staat vermeld in de tarievenlijst, die onderaan deze pagina terug te vinden is.

Ik heb een ongeluk gehad met de SQM City Bike. Wat nu?

Wat vervelend! We hopen dat het goed met je gaat. Bij een ongeluk zijn er een aantal zaken om mee rekening te houden:
Stuur ons een e-mail met onderstaande informatie via info@sqm-offices.nl met als onderwerp ‘SQM City Bike ongeval’.

 • Maak foto’s van de schade en de situatie van het ongeluk. Jouw verzekering kan hierom vragen wanneer je de schadeclaim indient.
 • Informeer ons via info@sqm-offices.nl en stuur eventueel het proces verbaal mee incl. foto’s van de staat van de fiets.
 • De SQM City Bike, dient altijd (en in elke staat) geretourneerd te worden naar de desbetreffende huurlocatie.
 • Eventuele kosten (afhankelijk van de schade) worden in eerste instantie aan jou als huurder in rekening gebracht.
 • Noteer ook alsjeblieft de gegevens van de derde partij, mits aanwezig. Er wordt mogelijk contact opgenomen door de verzekering met de derde partij i.v.m. aansprakelijkheid.
Wat moet ik doen als (er een onderdeel van) mijn geleende SQM City Bike kapot is of ontbreekt?

Gaat het om een beschadiging aan het frame of om kapotte remmen? Oftewel, is de fiets nog veilig genoeg om op te fietsen of dient deze direct ‘buiten werking’ te worden gezet? Wanneer het defect dermate ernstig is dat het onveilig is om gebruik te maken van de fiets, meld dit dan niet alleen in de app, maar ook via info@sqm-offices.nl. Zo kunnen we ongelukken en overige ongemakken voorkomen. Vermeld hierbij de naam van de SQM City Bike, deze kun je vinden op het achterframe van de fiets.

Ons advies is wanneer je een defect constateert aan een SQM City Bike, deze niet te gebruiken en een andere beschikbare SQM City Bike te huren.

Wat moet ik doen als ik pech krijg onderweg?

Wat een pech! Zoek een plek waar jij en de fiets veilig staan, pauzeer de SQM City Bike waarbij hij tijdelijk op slot staat en neem contact op via info@sqm-offices.nl.

Is er op de huurlocatie een fietspomp of bandenplak set aanwezig?
Op elke huurlocatie is een fietspomp en bandenplak set aanwezig. Vraag de receptie/servicedesk om je hierin te voorzien.
Is het toegestaan om de band van de SQM City Bike te (laten) plakken als ik bijvoorbeeld onderweg een lekke band krijg?
Wat een pech! Een lekke band laten plakken is geen probleem. Echter willen wij hier wel graag van op de hoogte gebracht worden. Zo kunnen wij beter monitoren wanneer de fietsband aan vervanging toe is en of er eerder een servicebeurt plaats moet vinden.
Krijgen de SQM City Bikes een regelmatige servicebeurt?
De SQM City Bikes zullen minimaal 1x per jaar een onderhoudsbeurt krijgen. Afhankelijk van hoeveel ‘schade’-meldingen binnenkomen, zal dit eventueel vaker worden ingepland. Daarom is het zo belangrijk om bij het stoppen van de rit eventuele schades te melden in de app.
Ik heb een SQM fiets te koop zien staan.

Je kunt alleen een SQM City Bike lenen als jij of jouw werkgever een kantoor huurt bij SQM Offices. Het is dus niet mogelijk om een SQM City Bike te kopen. Heb je toch ergens een SQM City Bike te koop zien staan, op Marktplaats bijvoorbeeld, laat het ons dan alsjeblieft zo snel mogelijk weten. De SQM City Bike is mogelijk gestolen.

Staat je vraag er niet bij? We helpen je graag verder. Stel je vraag door een e-mail te sturen naar info@sqm-offices.nl.

 • Gemaakte ritten en kosten
 • SQM City Bike prijzen
 • Schade, verlies en diefstal
 • Productvoorwaarden per 1 april 2023

Gemaakte ritten en kosten
Bekijk je gemaakte ritten en kosten in je persoonlijke account.

Wat kost het huren van een SQM City Bike?
Je huurt een SQM City Bike voor € 6,00 per 24 uur. Na 72 uur huren, betaal je een extra toeslag van € 5,00 per 24 uur. We schrijven de huurkosten automatisch van je account af. Wil je je kosten inzien of downloaden? Log dan in op jouw persoonlijke Moovler account.

 

SQM City Bike prijzen   Prijs
Huur per uur € 0,25
Huur per 24 uur € 6,00
Extra toeslag per 24 uur na 72 uur € 5,00

Schade, verlies of diefstal* Prijs
Schade SQM City Bike als gevolg van onzorgvuldig gebruik Herstelkosten
de Gemeente/fietsdepot/schademelding  v.a.  € 25,00 + € 0,21 ct. per KM.
Kosten fietsdepot € 25,00
Diefstal SQM City Bike met proces-verbaal en sleutel € 130,00
Diefstal SQM City Bike met proces-verbaal zonder sleutel € 656,00**

*Bij schade, verlies of diefstal is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Dit kan door contact op te nemen via info@sqm-offices.nl.
**Kosten van een nieuwe SQM City Bike.

Plan bezichtiging

Wat leuk dat we je mogen ontvangen!

Vul onderstaande gegevens in en we nemen spoedig contact met je op om alles door te nemen!

Plan bezichtiging

Wat leuk dat we je mogen ontvangen!

Vul onderstaande gegevens in en we nemen spoedig contact met je op om alles door te nemen!

Membership

Kies nu het pakket wat bij jou past!

Vul onderstaande gegevens in en we nemen spoedig contact met je op om alles door te nemen!